Svenska Aerogel deltar med Quartzene för termiskt isolerande färg i en holländsk innovationstävling och är nu en av finalisterna.  Tävlingsbidraget är Thermo-Line® med NANOTECH inside som bygger på Svenska Aerogels Quartzene och presenteras gemensamt av Svenska Aerogel, Barozzi Vernici och Vesta Chemicals.

Tävlingen utlystes av 3 bostadsbolag med 90 000 hushåll i Utrecht, Nederländerna, i syfte att hitta smarta innovativa, energieffektiva lösningar för existerande fastighetsbestånd. Ett fyrtiotal tävlande bidrag har bedömts av en expertjury och Svenska Aerogels bidrag är ett av fem som går vidare till final. Tävlingen har fått stor uppmärksamhet och ytterligare 12 bostadsbolag har anslutit sig. Det betyder att antalet bostäder nu ökat till 350 000. Den totala marknaden i Nederländerna är 2,4 miljoner.

Den 25 juni avgörs tävlingen då Svenska Aerogel tillsammans med Barozzi Vernici och Vesta Chemicals presenterar produkten inför publik och en expertjury. Tre vinnare kommer därefter att koras. De vinnande bidragen får möjlighet att testas i verklig miljö för att utvärderas. EUR 70 000 har avsatts i en innovationsfond för att vidareutveckling av de vinnande bidragen.

Teamet bakom finalistbidraget träffades nyligen för att vässa presentationen och för att nätverka med övriga aktörer i isoleringsbranschen.

         Tävlingen har medfört intressanta möten med innovatörer och branschfolk. Det är mycket tydligt att synergieffekter kan uppnås genom att kombinera Quartzene med deras produkter. Nu är det spännande att vara med i finalomgången, säger Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel.

De fem bidrag som är vidare till final presenteras här. https://www.youtube.com/watch?v=knFfD8OXclU

Först ut i filmen är Redmar Drent från Vesta Chemicals som är Svenska Aerogels återförsäljare i området. Produkten Thermo-Line® som bygger på Quartzene tillverkas av Barozzi Vernici.

Gävle 4 juni 2019. För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se 

Svenska Aerogel har utvecklat Quartzene, nästa generations aerogel. Quartzene är ett tillsatsmaterial för produkter inom termisk isolering, färg&ytskikt och filtrering. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North. Certified Adviser är FNCA info@fnca.se 08-528 003 99.

Documents