Stort Chemicals blir Svenska Aerogels nya distributör i England och Irland. Med 40 års erfarenhet är Stort en stark spelare på marknaden, framför allt inom ytbehandlingsbranschen. Tillsammans med Stort kan Svenska Aerogel nå ett nytt geografiskt område som bolaget ser stor potential i.

 

Familjeägda Stort Chemicals, som har sitt huvudkontor i Bishop’s Stortford, är distributör för flera kända europeiska råmaterialtillverkare. De har ett flertal lokala lager samt värdefull erfarenhet av att importera till England, vilket har blivit en utmaning för många bolag i och med Brexit.

 

Richard Gilkes, Managing Director på Stort, kommenterar samarbetet:

– Vi är väldigt glada över att få arbeta med Svenska Aerogel, ett bolag som ligger i framkant när det kommer till teknik för ytbehandling. Våra leverantörer är noggrant utvalda, och Svenska Aerogels produkter kompletterar de andra produkterna i vår portfolio väl.

 

Stort är framför allt inriktade på ytbehandling. Detta är betydelsefullt för Svenska Aerogel, vars starkaste marknadssegment just nu är Bygg & Fastighet.

Det är en viktig inkörsport för oss att arbeta med en så etablerad spelare med stor teknisk kunskap. Stort är en fristående och dynamisk distributör, vilket gör att vi kan få en god direktkommunikation till deras ägare, säljare och kunder, säger Joakim Wanner, Sales Director på Svenska Aerogel.

 

I början av september kommer Svenska Aerogel att påbörja en utbildning tillsammans med Storts säljstyrka. Dessutom kommer bolagen att genomföra kundbesök tillsammans i England och Irland under hösten.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene® skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

 

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA, info@fnca.se, 08-528 003 99. 

 

Gävle 2022-07-19