Specialkemikalieföretaget Comindex blir Svenska Aerogels nya distributör i Spanien, Portugal och Marocko. Svenska Aerogel och Comindex har haft en avsiktsförklaring sedan 2021, men nu har samarbetet formaliserats med ett distributörsavtal. Det nya avtalet kommer stärka Svenska Aerogels arbete med att etablera sig på de spanska, portugisiska och marockanska marknaderna, med fokus på termiskt isolerande färg och puts. Effektiva lösningar för värmeisolering och reflektion är efterfrågade i länderna, då höga temperaturer är vanligt förekommande. Här menar Svenska Aerogel att produkter med Quartzene[®] kan spela en viktig roll.

 

Sedan 1959 har Comindex distribuerat banbrytande specialkemikalier och försett kunder med innovativa, pålitliga och effektiva lösningar genom att stötta deras produktutveckling med förstklassig teknisk rådgivning. Bolaget, som har sitt huvudkontor i Barcelona, är specialiserat på bland annat additiv för bygg- och fastighetssektorn. Liksom Svenska Aerogel värnar Comindex om miljön och är ett ISO-verifierat bolag.

 

Nu stärker Svenska Aerogel och Comindex sitt samarbete för att höja medvetenheten om fördelarna med Quartzene® i termiskt isolerande färg och puts. Produkter för värmeisolering och reflektion är idealiska för användning på fasader och terrasser i Medelhavsområdet, där Cool Roof-applikationer är särskilt intressanta på grund av det varma klimatet.

 

Anouchka Arp, General Manager på Comindex: ”Vi ser samarbetet som en fantastisk möjlighet att introducera Quartzene® som en hållbar lösning för att förbättra värmeisoleringen i länder där värme utgör ett växande problem i bostäder. Även om vi fortfarande befinner oss i ett tidigt skede, bedömer vi att Cool Roof-marknaden erbjuder en stor möjlighet att bidra till att ta itu med klimatförändringarnas utmaningar.”

 

”Comindex team har hög teknisk kompetens och ett mycket starkt nätverk i Spanien, Marocko och Portugal. Tillsammans gör dessa faktorer att Comindex är en mycket lämplig partner för oss”, berättar Joakim Wanner, försäljningschef på Svenska Aerogel.

 

Svenska Aerogel och Comindex har redan deltagit på mässan Paint & Coatings Barcelona 2023 gemensamt, samt i flera kundmöten som lett till projekt. Dessa kommer att följas upp under 2024.

 

Läs mer om fördelarna med Quartzene® i Cool Roof-lösningar och annan isolerande färg här.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det mesoporösa materialet Quartzene®. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Quartzene® är flexibelt och kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den mest värdefulla affärspartnern med banbrytande materiallösningar för en hållbar värld.

 

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA.

 

Gävle 2024-02-13