Svenska Aerogel skickade nyligen i väg en order på totalt 1,5 ton Quartzene[®]. Ordern packades för första gången i femkilossäckar, närmare bestämt 300 sådana. Detta innebär att bolaget utvecklar sin packningsteknik, för att möta kundernas behov.

En bild som visar lager

Automatiskt genererad beskrivning

1,5 ton Quartzene® är ett stort lass.

    
Kunden som lagt denna order finns i Europa och tillhör segmentet Bygg & Fastighet. Tidigare har ordrar packats i plastlådor. Den nya lösningen är billigare, miljövänligare och anpassad till produkten. Svenska Aerogel betraktar varianten som en framtida standard.

   
Tor Einar Norbakk, vd på Svenska Aerogel, kommenterar:

Vi har tagit fram lösningen i samarbete med kunderna. Genom vårt kontinuerliga förbättringsarbete kan vi på Svenska Aerogel fortsätta vara en hållbar, kommersialiserad industri.

 

    
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene® skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA, info@fnca.se, 08-528 003 99. Gävle 2022-04-11.