Nasdaq First North-listade Svenska Aerogel tar emot glädjande besked från EkoMarine AB efter första säsongen på marknaden. Den nya produkten som bygger på Quartzene har på ett naturligt och helt miljöanpassat sätt lyckats skapa ett effektivt skydd mot påväxt på båtar.

Det är många som har svarat på önskemål om feedback. De allra flesta har varit nöjda, inte ett enda klagomål om otillräckligt skydd mot påväxt har kommit in. Särskilt roligt naturligtvis att så många nöjda kunder har hört av sig – erfarenhetsmässigt så är det de som inte är nöjda som har en tendens att höra av sig medan de nöjda bara är… nöjda!” Mikael Hæffner, Ekomarine Paint AB

Med Quartzene som tillsats har Ekomarine utvecklat Neptune Formula Next Generation (NFNG) en båtbottenfärg på naturens villkor. Samarbetet med Svenska Aerogel har lett fram till en helt ny giftfri båtbottenfärg som ger ett effektiv skydd mot påväxt på båtar. Färgen har nu testats noggrant i olika vatten med goda resultat och stark feedback från marknaden. Den negativa feedback som framkommit handlar om kosmetiska värden, något som EkoMarine AB nu identifierat och åtgärdat.

”Quartzene, Svenska Aerogels patenterade material, kan användas i en mängd olika applikationer. Genom ett framgångsrikt och nära samarbete med EkoMarine har vi gjort en specialanpassning som starkt bidrar till den uppnådda effekten i båtbottenfärgen NFGN. Vi är mycket glada åt den positiva respons som nu redovisas, och hoppas att fler båtägare ska ta steget mot en miljöanpassad produkt.” Roland Ek, produktchef Svenska Aerogel

Se mer här: https://www.aerogel.se/sv/batbottenfarg-en-quartzeneprodukt-med-miljotank-som-natt-marknaden/

Och läs om resultaten här: http://www.ekomarine.se/

För ytterligare information kontakta:

Roland Ek, produktchef Svenska Aerogel 070 592 98 43, roland.ek@aerogel.se

Svenska Aerogel har utvecklat nästa generation av materialet aerogel under varumärket Quartzene®. Genom en patenterad framställningsprocess kan Quartzene® erbjuda bättre prestanda och ett lägre pris än traditionell aerogel. Svenska Aerogel fokuserar på affärsområdena Termisk Isolering, Färg&Ytskikt och Filtrering. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North och FNCA är Certified Adviser.

Gävle 2018-11-30

Documents