Under de senaste månaderna har flera kundprojekt accelererat påfallande snabbt i samarbetet mellan Svenska Aerogel och Stort Chemicals. Stort, som är en etablerad spelare på ytbehandlingsmarknaden i Storbritannien och Irland, blev Svenska Aerogels distributör under andra halvåret 2022 och är därmed bolagets nyaste distributör. Trots att det gått kort tid sedan distributörsavtalet tecknades, har flera potentiella kunder redan nått produktutvecklingsfas i affärsutvecklingen.

 

Svenska Aerogel tecknade distributörsavtalet med Stort för att nå ett nytt geografiskt område som bolaget ser stor potential i. Samarbetet kom i gång ordentligt i höstas efter att Svenska Aerogel haft en utbildning med Storts säljstyrka. I oktober 2022 genomförde bolagen sina första kundbesök tillsammans. Sedan dess har flera intressanta projekt utvecklats med full fart, där en av de potentiella kunderna redan har beställt en större mängd provmaterial till sin första testkörning.

 

Iain Coull, Senior Technical Sales and Product Manager på Stort Chemicals, berättar om kundprojekten:

“Responsen från våra potentiella kunder har verkligen varit positiv. Produktproverna har visat både hög kvalitet och utmärkt prestanda. De har varit bättre än vad man sett med material från andra tillverkare. Efter bara några månader sker testkörningar i några kunders anläggningar; denna utveckling har gått otroligt snabbt.”

 

Enligt Stort och Svenska Aerogel är marknaden öppen för nya energibesparande tekniker.

 

”Intresset i Storbritannien speglar det stora intresse för Quartzene® som vi ser på de globala och europeiska marknaderna. Nyligen bekräftades detta intresse genom de många besökarna på European Coatings Show”, berättar Joakim Wanner, försäljningschef på Svenska Aerogel.

 

”Sedan den fruktansvärda branden i Grenfell Tower är intresset för brandskydd stort, och leverantörer på byggmarknaden är mycket mer medvetna om riskerna med icke-brandklassade ytbehandlingar och isoleringslösningar”, tillägger Iain Coull.

 

Både Svenska Aerogels och Storts representanter är väldigt nöjda med bolagens samarbete. De ser fram emot ett långt och fortsatt framgångsrikt partnerskap.

 

Om Stort Chemicals

Det familjeägda företaget Stort Chemicals har sitt huvudkontor i Bishop’s Stortford och är distributör för flera kända europeiska råmaterialtillverkare. De har ett flertal lokala lager samt värdefull erfarenhet av att importera till Storbritannien, vilket har blivit en utmaning för många bolag i och med Brexit. Stort Chemicals besitter 40 års erfarenhet och stor teknisk kunskap.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det mesoporösa materialet Quartzene®. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Quartzene® är flexibelt och kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den mest värdefulla affärspartnern med banbrytande materiallösningar för en hållbar värld.

 

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA, info@fnca.se, 08-528 003 99. 

 

Gävle 2023-05-10