I april deltog Svenska Aerogel Holding AB på American Coatings Show, i samarbete med distributören Van Horn, Metz & Co. Mässan, som äger rum i Indianapolis, är det ledande nordamerikanska evenemanget inom ytbehandlingsbranschen. Här kunde Svenska Aerogel informera ett flertal färgtillverkare om nyttan med Quartzene®, bl.a. för Cool Roof-lösningar.

En bild som visar text, person, stående

Automatiskt genererad beskrivning

Joakim Wanner, Sales Director på Svenska Aerogel, tillsammans med Barrett C. Fisher, koncernchef och vd på VHM.

 

Årets mässa var den första sedan 2018, till följd av Covid-19-pandemin. Den var välbesökt och pågick under tre dagar. Därmed fanns goda möjligheter att upplysa potentiella kunder om fördelarna med Quartzene®. Mässdeltagarna visade ett särskilt stort intresse för Quartzene® i Cool Roof-produkter, dvs. solreflekterande material och färger.

 

Joakim Wanner, Sales Director på Svenska Aerogel:

– Mässan var lyckad, då vi kunde knyta ett flertal nya kontakter inom ytbehandlingsbranschen i USA. Användningen av Quartzene® i Cool Roof-färger drog till sig mycket uppmärksamhet – dels med anledning av Quartzenes® isolerande egenskaper, dels på grund av materialets höga SRI-index (solar reflectance index).

 

Quartzene® är en avgörande tillsats i Cool Roof-lösningar. Cool Roof-produkter är framför allt fördelaktiga i varma klimat, då de sänker byggnaders temperaturer och på så sätt sparar på slitage, energi och pengar. De kan dessutom reducera uppvärmningen av urbana miljöer (the urban heat island effect) och minska bildandet av smog.

 

– I samband med mässan kunde även Van Horn, Metz & Co:s säljtratt diskuteras, där de har ett antal intressanta projekt på gång med Quartzene®. Bland annat pågår ett viktigt projekt inom segmentet Bygg & Fastighet. Detta projekt är i den senare delen av pilotfasen, enligt Svenska Aerogels säljprocess, berättar Joakim Wanner.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene® skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

 

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA, info@fnca.se, 08-528 003 99. 

 

Gävle 2022-05-25