Gert Sköld har utsetts till ekonomichef och Chief Financial Officer (CFO) för Svenska Aerogel Holding AB. Gert tillträder i oktober och ersätter då Stefan Kaiser, som kommer att återgå till egen verksamhet utanför bolaget.

Gert Sköld är idag vd och tidigare ekonomichef på Scandinavian Track Group AB och har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom bl a ABB, Siemens och Sandvik där han var ansvarig för Affärsutveckling, Finans, IT och projektledning för ett affärsområde på 38 miljarder SEK med global verksamhet.

Gert är 53 år och har både en MSc i Industriell ekonomi samt en MBA i Internationell marknadsföring.

Tor Einar Norbakk, vd säger: ”Vi är mycket glada att få välkomna Gert till Svenska Aerogel. Hans erfarenhet från tillverkningsindustri, globala verksamheter samt att leda och motivera medarbetare kommer att vara mycket viktigt för vår vidare framgång och tillväxt.

Jag vill även tacka Stefan Kaiser för hans insatser under den här viktiga perioden i Svenska Aerogels historia när vi gått från att vara ett forskningsbolag till att lyckas med att genomföra en notering på Nasdaq First North. Vi önskar honom lycka till i fortsättninge.

Gert Sköld säger:”Svenska Aerogel är ett bolag i teknologisk framkant och är i en mycket spännande fas i övergången från utveckling till produktion och kommersialisering. Jag ser fram emot att kunna stötta bolaget i dess nästa steg i utvecklingen””n.

För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se

Svenska Aerogel har utvecklat Quartzene, nästa generations aerogel. Quartzene är ett tillsatsmaterial för produkter inom termisk isolering, färg&ytskikt och filtrering. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North. Certified Adviser är FNCA info@fnca.se, 08-528 003 99.

Informationen lämnades, genom ovan kontaktpersoners försorg, för offentliggörande 2019-07-15 kl. 13:00.

Documents