Quartzene är en avgörande tillsats i båtbottenfärgen som på ett naturligt och miljöanpassat sätt lyckats skapa ett effektivt skydd mot påväxt på båtar. Svenska Aerogel har nu fått en mindre uppföljningsorder från färgtillverkaren Ekomarine AB som inlett ett samarbete med JULA inför båtsäsongen 2019.

        Det är glädjande för oss att Ekomarine nu får ett avgörande genombrott och får ut produkten i JULAS stora butiksnätverk. Vi önskar dem lycka till med den kommande säsongens försäljning och ser möjligheten att fler båtägare får tillgång till en miljötrygg båtbottenfärg. Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel.

Quartzene kan användas i en mängd olika applikationer och ett är just som tillsats i färg- och ytskiktsprodukter för att uppnå olika egenskaper. Genom ett framgångsrikt och nära samarbete med EkoMarine har Quartzene specialanpassats för att bidra till effektivt skydd mot påväxt i den här miljöanpassade produkten.

Tillverkaren Ekomarine AB har utvecklat Neptune Formula Next Generation (NFNG) en båtbottenfärg på naturens villkor. Samarbetet med Svenska Aerogel har lett fram till en helt ny giftfri båtbottenfärg som ger ett effektiv skydd mot påväxt på båtar. Färgen har nu testats noggrant i olika vatten med goda resultat och stark feedback från marknaden. Inför båtsäsongen 2019 lanseras produkten i JULAS samtliga butiker.

Se filmen som berättar om hur Quartzene bidragit till färgens egenskaper. https://www.aerogel.se/sv/batbottenfarg-en-quartzeneprodukt-med-miljotank-som-natt-marknaden/

Läs mer om Eko Marine AB

För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se

Svenska Aerogel har utvecklat Quartzene, nästa generations aerogel. Quartzene är ett tillsatsmaterial för produkter inom termisk isolering, färg&ytskikt och filtrering. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North. Certified Adviser är FNCA info@fnca.se, 08-528 003 99.

Informationen lämnas genom vd Tor Einar Norbakks försorg för offentliggörande den 19 mars 2019 kl. 08:00 CET

Documents