Återigen skickar Svenska Aerogel i väg en order – denna gång på 720 kg Quartzene[®] – till sin återkommande franska kund Renovcoat. Renovcoat säljer bland annat Cool Roof-färg som innehåller Quartzene[®] på de franska och afrikanska marknaderna. Nu vinner bolaget marknadsandelar i Frankrike, och antalet installerade kvadratmeter ökar stadigt.

 

Svenska Aerogel levererar numera Quartzene® till Renovcoat på regelbunden basis. Renovcoat använder materialet för reflektion och isolering i sin Cool Roof-färg, då Quartzene® har utmärkta isolerande egenskaper och ett högt SRI (solar reflectance index). Renovcoat har applicerat Roofflect Therm, Cool Roof-färgen med Quartzene®, på tiotusentals kvadratmeter tak. Det handlar om tak på olika typer av byggnader – allt från industribyggnader till skolbyggnader. Idag testas dessutom materialet i nya applikationer, vilket visar att Renovcoat ser stor potential i Quartzene®.

 

Joakim Wanner, försäljningschef på Svenska Aerogel:

”Vi har ett mycket gott samarbete med kunden, som skördar framgångar på den franska marknaden. Det är mycket troligt att intresset för Cool Roof-lösningar kommer fortsätta vara stort, med tanke på de höga temperaturer som uppmätts i sydeuropeiska länder de senaste åren.”

 

Mer information om Renovcoats Cool Roof-färg finns här. Bilderna nedan visar applikationen på olika typer av tak.

 

Cool Roof-tak med Quartzene

Cool Roof-tak med Quartzene

 

 

Vad är Cool Roof-lösningar?

Cool Roof-ytbehandlingar och -färger kan appliceras på tak för att reflektera solstrålar och minska den värme som absorberas av byggnaden. I varma länder kan detta minska energianvändningen genom att behovet av luftkonditionering reduceras, vilket i sin tur sänker energikostnaderna. Cool Roof-lösningar bidrar till hälsosammare inomhusmiljöer för människor, djur och livsmedel. Läs mer om Cool Roof-lösningar på Svenska Aerogels webbplats.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det mesoporösa materialet Quartzene®. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Quartzene® är flexibelt och kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den mest värdefulla affärspartnern med banbrytande materiallösningar för en hållbar värld.

 

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA, info@fnca.se, 08-528 003 99. 

 

Gävle 2023-08-25