Svenska Aerogel söker ständigt efter förbättringar, ny teknik och nya applikationer. Den senaste tekniken i anläggningen i Gävle svarar direkt på kundernas behov. Den nya torken från Hosokawa Micron gör det möjligt för Svenska Aerogel att leverera Quartzene med optimerad kvalitet och förbättrade funktioner direkt anpassade till kundens slutprodukt.

Lars Nilsson Max Lindstrm Joel Svedberg

Quartzene som bl a används som insatsmedel i färg & ytskiktsprodukter måste uppfylla allt högre krav vad gäller kvalitet, funktion och hanterbarhet. Den nya tekniken för torkning av Quartzene har utprovats och implementerats tillsammans med en globalt verksam tillverkare, Hosokawa Mikron. Tekniken möjliggör att styra partikelstorleken på ett repeterbart sätt vilket skapar förutsättningar för kunderna att öka tillsatsen av Quartzene för bättre effekt och samtidigt få en effektivare inblandning. Materialet dammar mindre vilket är viktigt både för arbetsmiljön på Svenska Aerogel och i kundernas tillverkningsprocesser.

Valet av en global leverantör är strategiskt för framtida expansion av tillverkningsmoduler på relevanta marknader.Tekniklösningen kommer att presenteras för kunder från och med denna höst och produktionschef Nestor Wallberg är mycket nöjd med den här installationen i fabriken:

 

– Denna teknik skapar mervärde för våra kunder. Vi har nu möjlighet att förbättra kvaliteten och möta specifika kundkrav på en ny nivå.

För ytterligare information kontakta: Nestor Wallberg, produktionschef Svenska Aerogel 070 215 1779 nestor.wallberg@aerogel.se

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market.  Certified Adviser är FNCA  info@fnca.se,  08-528 003 99. Gävle 2 sept 2020.

Documents