Svenska Aerogel Holding AB (publ) har fått den första mindre kommersiella ordern från distributören, Rayoung Chemtech Inc, Taiwan. Ordern kommer i samband med lanseringen av en ny värmeisolerande färg med Quartzene för industriell tillämpning.

 

David Ho, Roland Ek, Sara Wengström, Ray Chung

Rayoungs nya produkt T-RayX APA1401, är en värmeisolerande färg för användning inom industri och konstruktion. Produkten är en vattenbaserad färg, VOC-fri, självhärdande och enkel att applicera i mycket tjocka skikt utan sprickbildning. Den ger en mycket god värmeisolerande effekt för applikationer upp till 275°C.

Svenska Aerogel inledde 2017 samarbetet med Rayoung, som är både innovativ utvecklare av specialkemikalier och distributör, och kan nu efter en intensiv utvecklings- och utvärderingsperiod glädjas åt att nya produkter med Quartzene lanseras på marknaden i Sydostasien. Lanseringen omfattar en produkt som antingen kan användas direkt av slutkund alternativt som ett halvfabrikat till de kunder som vill anpassa sin formulering för specifika applikationer.

Rayoung ansvarar för distribution och marknadsföring i Sydostasien från Taiwan och genom dotterbolaget i Kina. Svenska Aerogel och Rayoung kommer tillsammans att utforska möjligheten att lansera produkten i Europa.

 – Vi är glada och förväntansfulla över vår nya värmeisolerande färg T-RayX APA1401. Vår innovation ligger i den unika bindemedelsformuleringen tillsammans med Quartzene som möjliggör ett enkelt applicerbart, hållbart, tjockt ytskikt med utmärkta egenskaper. Vi ser en stor potential för denna produkt både inom industriella och arkitektoniska applikationer och ser fram emot ett fruktbart samarbete med Svenska Aerogel, säger Ray Chung, Vd och grundare Rayoung Chemtech Inc.

 För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se

Svenska Aerogel utvecklar och kommersialiserar Quartzene, nästa generations aerogel.  Quartzene är ett tillsatsmaterial för produkter inom termisk isolering, filtrering och tryckbarhet. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market.  Certified Adviser är FNCA  info@fnca.se,  08-528 003 99. Gävle 28 jan 2020.

Documents