Svenska Aerogel inleder 2023 med sin bästa materialförsäljning någonsin under ett kvartal. Under Q1 har bolaget sålt mer Quartzene[®] än under hela 2022. Dessa uppdateringar om affärsläget ger Svenska Aerogels vd Tor Einar Norbakk i en ny videointervju på bolagets hemsida.

 

– De kunder som passerat ramp up-fasen i vår affärsutvecklingsmodell lägger regelbundna ordrar med ökande volymer, vilket leder till växande försäljning. Samtidigt har vi goda förhoppningar att de stora potentiella kunderna i pilotfasen kommer att nå ramp up så småningom. Sammantaget ser affärsläget mycket ljust ut för bolaget, berättar vd Tor Einar Norbakk.

 

Svenska Aerogels affärsutvecklingsmodell.

 

Svenska Aerogel blev nyligen det första svenska noterade bolaget att få sitt hållbarhetsarbete verifierat enligt ISO 26000. I videointervjun på hemsidan berättar Tor Einar Norbakk om vad verifieringen innebär för bolagets affärer.

 

– Hållbarhet har funnits i bolagets DNA sedan början, och denna verifiering är ett viktigt bevis på att vi fokuserat på rätt saker i vår strategi. Allteftersom världen har utvecklats har ett gediget hållbarhetsarbete blivit en förutsättning för att vara leverantör till de ledande kunderna – därför kommer denna verifiering stärka vår position på marknaden ytterligare.

 

Här kan du se videointervjun med Tor Einar Norbakk.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det mesoporösa materialet Quartzene®. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet. Quartzene® är flexibelt och kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den mest värdefulla affärspartnern med banbrytande materiallösningar för en hållbar värld.

 

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA, info@fnca.se, 08-528 003 99. 

 

Gävle 2023-04-13