Svenska Aerogel Holding AB tog idag emot en order på 1 ton Quartzene från en färg-och ytskiktstillverkare i Europa samtidigt som ett distributörsavtal signerades med Tricardos S.A. Grekland.

– Våra distributörer gör ett mycket bra arbete med att göra Quartzene känt för tillverkande industrier i världen. Idag knöt vi ytterligare en till vårt försäljningsnätverk som kommer att kunna bidra till vår tillväxt. Det är stor potential i de tempererade delarna av världen för att utveckla hållbara lösningar och spara energi.  Det handlar om att isolera mot värme, vilket är en av effekterna med Quartzene som tillsats, förklarar Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel.

Tricardos S.A. är en väletablerad distributör av färg- och ytskiktslösningar verksamma sedan 1954. De har ett utbyggt nätverk i Grekland, Cypern och Balkan med försäljning inom flera av våra marknadssegment, bland annat bygg&fastighetsmarknaden.

Bygg- och fastighet är ett av Svenska Aerogels prioriterade marknadssegment med stor potential för Quartzene som tillsats för isolerande färg- och ytskiktslösningar. Det är också för applikationer i det segmentet som Svenska Aerogel idag tog emot en order på 1 ton Quartzene.

Ordern kom idag, och Svenska Aerogel noterar därmed framgång för kunden som är en tillverkare av färg- och ytskiktsprodukter.

För mer information kontakta: Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867, toreinar.norbakk@aerogel.se

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market.  Certified Adviser är FNCA, 08-528 003 99 info@fnca.se. Gävle 2021-07-09.