Den första ordern på Quartzene framställd med den nya produktionstekniken kom idag från Barozzi Vernici, som använder Quartzene för isolerande puts.

–  Vi får mycket positiv feedback från kunder som fått möjlighet att testa Quartzene med den nya tekniken.  Materialet är lättare att hantera och tillåter högre inblandningsgrad, vilket ytterligare ökar isoleringseffekten i slutprodukten, förklarar Sara Wengström, Account Manager Svenska Aerogel.

Account Manager

Barozzi Vernici, Italien använder Svenska Aerogels Quarzene för tillverkning av isolerande puts. Produkten Thermo-Line@ tog 2019 hem segern i en innovationstävling i Nederländerna där syftet var att hitta innovativa, energieffektiva lösningar för fastigheter. Svenska Aerogel deltog tillsammans med Barozzi Vernici och Svenska Aerogels återförsäljare i Nederländerna Vesta Chemicals. Ett projekt startade i samband med den uppmärksammade vinsten där Thermo-Line med Quartzene används i ett pilotprojekt på existerande fastighetsbestånd.

Termiskt isolerande puts och färg lämpar sig väl för applicering på befintliga byggnader med isoleringsbehov och Quartzene är en avgörande tillsats. Isolerande ytskikt för energibesparing i byggnader är ett prioriterat segment för Svenska Aerogel.

Den nya tekniken i fabriken i Gävle möjliggör att styra partikelstorleken på ett repeterbart sätt vilket skapar förutsättningar för kunderna att öka tillsatsen av Quartzene för bättre effekt och samtidigt få en enklare inblandning. Materialet dammar mindre vilket är viktigt både för arbetsmiljön på Svenska Aerogel och i kundernas tillverkningsprocesser. Valet av en global leverantör är strategiskt för framtida expansion av tillverkningsmoduler på relevanta marknader.

För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se

Sara Wengström, Account Manager Svenska Aerogel 073-337 00 95 sara.wengstrom@aerogel.se

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market.  Certified Adviser är FNCA  info@fnca.se,  08-528 003 99.  Gävle 18 augusti 2020.