Investeringen i den nya produktionslinjen ”MPP 2019” ger Svenska Aerogel tillgång till betydligt större affärer. Den första ordern är levererad.

”Det är fantastiskt att få avsluta en mycket intensiv period med att leverera den första ordern. Testerna har gått bra och vi fortsätter med justeringar och utvärderar för att ytterligare optimera anläggningen.  Siktet är inställt på att fortsätta utveckla fabriken i Gävle där MPP 2019 är den första av fyra tänkta tillverkningsmoduler.

Vi har med oss viktiga erfarenheter och kunskaper från MPP 2019 som kommer att förkorta tiden för kommande utbyggnader avsevärt”, förklarar Nestor Wallberg produktionschef på Svenska Aerogel

Den första ordern som levereras från MPP 2019 går till Barozzi Vernici, Italien, som använder Svenska Aerogels produkt Quartzene för tillverkning av termiskt isolerande puts. Produkten Thermo-Line@ tog hem segern i en innovationstävling i Holland tidigare i år för att hitta innovativa, energieffektiva lösningar för fastigheter. Svenska Aerogel, Barozzi Vernici och Svenska Aerogels återförsäljare i Nederländerna Vesta Chemicals ingick i det vinnande teamet.

Bild: Joel Svedberg fyller säckar med Quartzene

För ytterligare information kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel 070 616 0867 toreinar.norbakk@aerogel.se

Svenska Aerogel utvecklar och kommersialiserar Quartzene, nästa generations aerogel.  Quartzene är ett tillsatsmaterial för produkter inom termisk isolering, filtrering och tryckbarhet. Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market.  Certified Adviser är FNCA  info@fnca.se,  08-528 003 99. Gävle 19 dec 2019.

Documents