Svenska Aerogel Holding AB har utsett Elin Lovén till bolagets nya CFO. Hon tillträder senast i mitten av januari 2023 och ersätter Olof Esgård. Elin har en bred finansiell erfarenhet från bolag som Sandvik Mining & Rock Technology, Duro Sweden AB och Grant Thornton.

 En bild som visar person, inomhus

Automatiskt genererad beskrivning

– Jag ser fram emot att vara del av ett innovativt företag med fokus på framtidens hållbarhet, det är därför företaget tilltalar mig så starkt. Det ska verkligen bli spännande att vara med på Svenska Aerogels nästa steg ut på den internationella marknaden, säger Elin Lovén.

Elin har en Bachelor of Science i företagsekonomi med inriktning ekonomistyrning från Western California University. Med sin erfarenhet inom ekonomi och finansiell förvaltning både från positioner inom nationella och internationella börsnoterade bolag blir hon en viktig del för företagets framtida utveckling.

– Det är med glädje jag hälsar Elin välkommen till Svenska Aerogel. Med sina fina erfarenheter från producerande industri och globala verksamheter är jag övertygad om att Elin kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen av Svenska Aerogel, säger Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel Holding AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tor Einar Norbakk, vd. Telefon: 070 616 08 67. E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

 

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene® skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

 

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är FNCA, info@fnca.se, 08-528 003 99. 

 

Gävle 2022-09-23