Svenska Aerogel Holding välkomnar Joakim Wanner som Sales Director i ett skede när allt fler kunder närmar sig pilot- och expansionsfas och nya tillkommer för att starta utvecklingsprojekt med Quartzene.  Joakim Wanner tar över efter Marco Mayor som övergår till egen verksamhet.

Joakim Wanner tar plats i ledningsgruppen för Svenska Aerogel med ansvar för att fortsätta driva försäljningen av Quartzene i nära samarbete med bolagets distributörer globalt.

Svenska Aerogels affärsplan för expansion har kvalificerat bolaget till att vara en attraktiv partner för tillverkande industrier. Bolaget har en skalbar produktionsteknik, kvalitssäkrat verksamheten enligt ISO 9001, utvecklat ett unikt applikationsstöd och bygger erfarenhet från utvecklingsprojekt i utvalda segment.  

– Vi är väldigt glada över att välkomna Joakim, säger Tor Einar Norbakk, vd Svenska Aerogel. Han har den erfarenhet och kompetens som behövs för att fortsätta utveckla våra affärer med Quartzene och vi har ett mycket intressant år framför oss. Det senaste året har bolaget utvecklat försäljningsnätverket och stärkt samarbeten med kunder. Det har gett resultat och vi förväntar oss en fortsatt god tillväxt. Vi tackar Marco för goda insatser och önskar stort lycka till när han nu väljer att gå vidare i egen verksamhet.

– Det är spännande att få ansluta till Svenska Aerogel.  Jag är övertygad om att Quartzene har en viktig roll att spela för hållbarhet, till exempel med energibesparingar och brandsäkerhet, säger Joakim Wanner Sales Director Svenska Aerogel.

Joakim Wanner kommer närmast från Wacker Kemi AB där han under senaste tiden har varit ansvarig för området Industrial solutions inom Wackers silikon division, i Norden och Baltikum men även hanterat större internationella kunder.

För vidare information, vänligen kontakta: Tor Einar Norbakk, vd.  070 616 0867

E-post: toreinar.norbakk@aerogel.se

Om Svenska Aerogel Holding AB (publ)

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det nanoporösa materialet Quartzene® för olika industriella applikationer. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material med fokus på hållbarhet. Quartzene skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper. Bolagets vision är att vara den högst värderade affärspartnern med nya materiallösningar för en hållbar värld.

Svenska Aerogel Holding AB är listat på Nasdaq First North Growth Market.  Certified Adviser är FNCA  info@fnca.se  08-528 003 99.  Gävle 1 mars 2022.

Documents